ICON

Geo-Targeting Google Ads

Het targeten van jouw Google Ads. Het is een must voor iedere marketeer die het maximale rendement uit zijn campagnes wil halen. Van specifieke doelgroepen tot geo-targeting. Op dit laatste onderwerp gaan we dieper in en laten we zien hoe geo-targeting jou kan helpen om jouw campagnes nog gerichter in te kunnen zetten.

Waarom geo-targeting met Google Ads?

Google Ads biedt vele manieren om jouw klanten geografisch te kunnen targeten. Je kunt hele landen targeten, provincies, steden, maar je kunt ook targeten op kleinere gebieden als bijvoorbeeld postcodes. Dit biedt een aantal voordelen voor de marketeer.

Richt je campagnebudget op de consumenten die ertoe doen

Het targeten van kleine gebieden stelt je in staat om zeer specifiek en effectief jouw Google Ads campagne in te stellen. Zeker wanneer je een “kleiner” bedrijf hebt dat vooral lokaal opereert is het handig dat je de targeting zo precies mogelijk kunt instellen. Ook om waste te voorkomen. Ben je een groter bedrijf met meer vestigingen? Dan loont het om de postcodegebieden onder te verdelen per vestiging en kan je het ad budget per vestiging beter controleren.

Deel campagnes in op basis van reistijd

Met Spotzi is het heel eenvoudig om gebieden in te delen op basis van straal of reistijd. Jij kiest de locatie en wij laten je zien welke postcodegebieden er binnen een bepaalde reistijd vallen. Voor zowel voet- als wegverkeer.

Verhoog de effectiviteit met lokale campagnes

Om de effectiviteit van je campagnes te verhogen en de CTR te verhogen kan het lonen om jouw ad content aan te passen op de targeting. Denk bijvoorbeeld aan Bakker in Haarlem of Kledingwinkel in Zwolle.

this is an image

Geavanceerdere targeting met behulp van postcode targeting

Een ander voordeel van targeting op postcode niveau is dat je gebruik kunt maken van de ruime hoeveelheid data die er beschikbaar is op dit niveau. Google Ads biedt natuurlijk al een aantal standaard demografische gegevens. Zo kan je biedingen aanpassen op basis van leeftijd, geslacht, gezinssamenstelling en voor sommige landen gezinsinkomen. Daarnaast bieden affiniteit segmenten- en in-market audiences inzicht in online gedrag en interesses. Echter zou je met het gebruik van Spotzi op postcode niveau nog een stapje verder kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan kenmerken als consumentengedrag of koopkracht. Met Spotzi kan je geavanceerde targeting strategieën bedenken. Cookieless en AVG vriendelijk.

Ontdek de mogelijkheden van Spotzi

Onze consumentendata, mobility data en targeting oplossingen zijn onderdeel van onze geomarketing dashboards.

Wil je weten hoe ons platform jou kan helpen? Vraag geheel vrijblijvend een demo aan en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om jouw best-fit klanten te vinden.

Google Ads Targeting per Postcode. Geavanceerder dan je denkt met de juiste data.

Targeting op postcodegebied. In de eerste instantie misschien niet meteen waar je aan denkt bij geavanceerde targeting van jouw Google Ads campagne. Niks is minder waar. Zeker wanneer je de beschikking hebt tot allerlei data op dit niveau kan dit een aantal zeer interessante voordelen opleveren.

Data van betrouwbare bronnen

Je kunt data gebruiken van betrouwbare bronnen. Bronnen als het CBS bieden altijd up-to-date demografische data en andere grote instituten als GfK bieden een hoop betrouwbare marktonderzoek data aan op postcodeniveau. Zeker met het gebruik van demografische data krijg je een realistischer beeld van de geslachts- en leeftijdsverdeling. Zo blijft niemand “onbekend” en target je ieder interessant persoon voor jouw bedrijf.

Geavanceerde targeting op een privacyvriendelijke manier

Alle data is geaggregeerd op postcodeniveau. Dat betekent dat data niet kan worden herleid naar een individuele gebruiker.

Neem offline aankopen mee in het bouwen van je doelgroepen

Bouw je een Google Ads campagne voor een bedrijf dat veel fysieke winkels in bezit heeft? Dan kan je bijvoorbeeld POS (Point-of-Sale) data gebruiken om jouw Google Ads nog specifieker te targeten. Verzamel bijvoorbeeld de postcodes van de personen die in de winkel iets hebben gekocht en krijg meer inzicht in de gebieden met een hogere potentie.

Sla de brug tussen online- en offline en start een crossmediale campagne

Is jouw Google Ads campagne onderdeel van een grote crossmediale campagne? Stem dan alle online en offline campagnes op elkaar af. Heb je naast een Google Ads campagne bijvoorbeeld ook nog een out-of-home campagne draaien met billboards? Zorg dan dat je in de postcodegebieden waar deze billboards staan ook de budgetten verhoogd voor extra visibility.

Breid je targeting verder uit met data op postcodeniveau

Met Google Ads ben je aangewezen op een aantal standaard kenmerken waarop je kunt targeten. Wanneer je hier data op postcode niveau aan toevoegt kan je dit aantal kenmerken enorm uitbreiden. Zo biedt Spotzi bijvoorbeeld duizenden kenmerken aan op postcodeniveau. Van het koopgedrag op productniveau tot huisvesting. Van koopkracht tot houding. Of allemaal gecombineerd. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.

this is an image

Target postcodes in Google Ads. Op de Spotzi manier.

Om te kunnen targeten op basis van postcodes heb natuurlijk een lijst met postcodes nodig. Met Spotzi heb je toegang tot een aantal interessante geomarketing tools die je kunnen helpen om postcodes te zoeken en te vinden. Je hebt hier toegang tot de volgende opties:

Hoe importeer je postcodes in Google Ads?

  1. Nu je jouw met postcodes hebt kan je ze gebruiken in Google Ads. De targeting van jouw Google Ads campagne stel je in op campagneniveau onder ”Instellingen”. Let op, deze targeting kan alleen op campagneniveau.
  2. Klik op het kopje “Locaties” en selecteer geavanceerd zoeken.
  3. Vink aan dat je locaties bulksgewijs wilt toepassen.
  4. Voeg jouw lijst met postcodes toe. Een postcode per regel. Houd er hierbij rekening mee dat je ook de landnaam of iso-2 landcode toevoegt. Bijvoorbeeld: A1A, Canada of A1A, CA.

Nu je weet hoe je postcodes kunt targeten in Google Ads kan je zelf aan de slag met het bouwen van jouw doelgroepen. Deel ze in op basis van verschillende kenmerken, maak voor iedere doelgroep een aparte campagne aan en test welke doelgroepen voor jou het beste werken.

Jouw campagnes nog gerichter en effectiever inzetten?
Wil je weten hoe ons geomarketing platform jouw online campagnes naar een hoger niveau kunnen tillen? Neem dan contact op! Of vraag geheel vrijblijvend een gratis demo aan en ontdek de mogelijkheden.

Related blog posts

Access the Free Spotzi Explorer

Gain access to our free catalog of maps and dashboards. Find Postal Codes, learn more about global income differences or just get inspired by our community maps. Spotzi Explorer is our free solution for every marketer, researcher, student and beyond. Available as a stand alone solution and part of our price plans.

Get free access to Spotzi Explorer Read more

Ready to turn your data into insights?

Spotzi’s platform streamlines the process of geomarketing research & analysis by providing you with a one-stop-shop for all of your mapping and location data needs.

Are you ready to take your campaigns to the next level? Contact us to learn more about our Mapping, Profiling, and Targeting plans.

Contact us

Contact

Spotzi North America
  • 125-720 King Street West
  • Toronto ON M5V 3S5
  • Canada
Spotzi Europe
  • Joulehof 9
  • 4622 RG Bergen op Zoom
  • The Netherlands